Program archived

This program was offered in the past. This program might be offered again, but to be certain contact the organizing institution of this program. For current programs view all programs, or see the current offer by Tilburg University.

Professioneel Nederlands

Tilburg University

Ga je op stage, of wil je een carrière in Nederland opbouwen? Voel je je comfortabel in je informele gebruik van de Nederlandse taal - maar wil je je vaardigheden op een hoger en professioneler niveau brengen, ter voorbereiding op je carrière of academische loopbaan?

  • Het doel van deze cursus is om studenten die bijna, of net, klaar zijn met hun studie op Bachelor- of Masterniveau voor te bereiden op het werken in een Nederlandstalige (werk-)omgeving.
  • De cursus kan ook gebruikt worden als talige voorbereiding op een stage.

Het Engels kent geen geheimen meer voor je en een wetenschappelijke tekst schud je zo uit je mouw. Maar moest ‘schud’ nou met een ‘d’ of met ‘dt’? Hoe schrijf je een beleidsmemo of een wervende tekst voor het internet? Hoe maak je jouw kennis toegankelijk voor verschillende doelgroepen?

In deze cursus:

  • Frissen we waar nodig de basiskennis van het Nederlands op.
  • Leren we je verschillende soorten zakelijke en commerciële teksten te schrijven.
  • Oefenen we met het geven van presentaties voor verschillende doelgroepen.

Tijdens de cursus werk je gezamenlijk en individueel aan verschillende opdrachten, waar je ook veel feedback op krijgt. Op die manier werk je zelf actief aan je taalgebruik en kun je een grote stap maken in één week tijd.

Location Tilburg, Netherlands
Period
8 Jul 2019 - 12 Jul 2019
Levels Master / Graduate
PhD
Professional
Credits 2.0 ECTS
Program fee 240 EUR
Accommodation fee 300 EUR
Application deadline 31 May 2019
Entry requirements:
Deelnemers aan deze cursus moeten het Nederlands als moedertaal spreken of een deel van hun opleiding in het Nederlands gevolgd hebben. Dit is dus géén NT2-cursus! Anderstaligen verwijzen we graag door naar de cursussen NT2 van het Language Center.
Contact information:
If you have specific questions, you can contact us via summerschool@tilburguniversity.edu